Χρήσιμες συμβουλές2019-03-03T18:08:19+00:00

Χρήσιμες Συμβουλές

Κανόνες να ακολουθείτε μετά την επίσκεψη σας στο ειδικό ορθοδοντικό.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Οι πρώτες μέρες με έναν ορθοδοντικό μηχανισμό

Το παιδί σας μόλις φόρεσε τον πρώτο του μηχανισμό ορθοδοντικής. Αυτό προϋποθέτει μια περίοδο προσαρμογής και κάποιες οδηγίες. Ο μηχανισμός αυτός είναι ευαίσθητος και πρέπει να αποφεύγονται οι σκληρές τροφές αλλά και να βάζει τα χέρια του και να μασάει τα νύχια του. Κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών είναι συχνό φαινόμενο να παρατηρείται κάποια ενόχληση και μια δυσκολία στην μάσηση. Είναι αναμενόμενο, οπότε σε αυτή την περίπτωση ανάγκης θα πάρετε την φαρμακευτική αγωγή που σας έχουμε δώσει. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ορθοδοντικό κερί σε περίπτωση ερεθισμού.

Βούρτσισμα δοντιών:

Μετά από κάθε γεύμα τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.

Τα σιδεράκια ¨κρατάνε¨ τροφές  που οδηγούν στην συσσώρευση οδοντικής πλάκας και την ανάπτυξη βακτηριδίων, που έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία τερηδόνας.

Διατροφή

Τις πρώτες μέρες οι τροφές πρέπει να είναι μαλακές και εύκολες στην κατάποση. Το στόμα συνηθίζει σιγά σιγά στον μηχανισμό.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας να αποφύγετε:
• Τα σκληρά φρούτα.
• Τις τροφές που κολλάνε.
• Τις τροφές με πολύ ζάχαρη.

Προσοχή επίσης να μην:
• Δαγκώσετε πολύ δυνατά ένα σάντουιτς, κάποια φρούτα όπως το μήλο και τα σκληρά λαχανικά όπως τα καρότα να τα κόβετε σε κομματάκια.
• Δαγκώνετε στυλό & μολύβια.

Μασήστε με προσοχή!

Αλλιώς τι συμβαίνει;
Τα σιδεράκια ξεκολλάνε , τα σύρματα στραβώνουν και είναι αναγκαίο να αντικατασταθεί ο μηχανισμός.

Οι ειδικοί ορθοδοντικοί:

Οι ειδικοί ορθοδοντικοί  είναι οδοντίατροι που έχουν εμβαθύνει τις γνώσεις τους στην ορθοδοντική με ακόμη τέσσερα χρόνια σπουδών και έχοντας αποκτήσει μετά από Εθνικό Διαγωνισμό τίτλο Ιατρικής ειδικότητας ορθοδοντικής  από το Υπουργείο Υγείας.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί οδοντίατροι  στον χώρο που ξεγελάνε τους ασθενείς ότι είναι ορθοδοντικοί, έχοντας κάνει κάποια σεμινάρια μόνο, χωρίς να περάσουν από την πολύχρονη και απαιτητική δοκιμασία που χρειάζεται για να γίνεις Ειδικός Ορθοδοντικός.    Ο υποψήφιος ασθενής πρέπει να είναι προσεκτικός και να συμβουλεύεται τους οικείους Οδοντιατρικούς Συλλόγους του Νομού όπου διαμένει για να σιγουρευτεί ότι ο ορθοδοντικός που θέλει να πάει είναι σίγουρα Ορθοδοντικός.

Κλείστε ραντεβού

Ελάτε να σας δούμε από κοντά για να διερευνήσουμε το πρόβλημα σας και να βρούμε την πιο αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ